SAKT - Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

4. Klubový deň ZSVTS

E-mail Vytlačiť PDF

Na základe iniciatívy Slovenskej asociácie pre káblové telekomunikácie (SAKT), členskej organizácie ZSVTS a následnej dohody s pánom Ottom Verbichom, prezidentom SAKT sa v Dome ZSVTS na Koceľovej ulici v Bratislave dňa 17. mája 2022 uskutočnil 4. Klubový deň ZSVTS.

Klubový deň otvoril a viedol Ing. Pavol Radič, PhD., EUR ING, viceprezident ZSVTS pre vedu, techniku a vzdelávanie. Po jeho úvodnom slove sa prítomným účastníkom prihovoril Ing. Otto Verbich, PhD., prezident SAKT. Vo svojom príhovore načrtol problematiku káblových telekomunikácií a odborov s ňou súvisiacich.Hlavným bodom programu bola prednáška pod názvom Nové trendy v telekomunikáciách, ktorú predniesol doc. Ing. Rastislav Róka, PhD. (na obr.) z Ústavu multimediálnych informačných a komunikačných technológií, Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Prednášku aktuálne doplnil pán Verbich, prezident SAKT.

Prítomí účastníci diskutovali k rôznym otázkam káblových telekomunikácií, najmä k praktickému využitiu optických vlákien a káblov. Súčasťou diskusie bola aj fyzická ukážka jednomódových a gradientných optických vlákien, ktorú zabezpečila SAKT.

V závere pán Radič, viceprezident ZSVTS, poďakoval prednášateľovi a zástupcovi SAKT za prezentáciu a výklad; prítomným za aktívnu účasť.

Poďakovanie za odbornú prezentáciu

 

                                 (GMT+1)

Prihlásenie pre členov

Prelož stránky


Copyright © 2003 - 2021 SAKT - Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie. Všetky práva vyhradené.